Kun je nog een leuk leven hebben met artrose klachten?

By | 25/04/2019

Dat artrose een grote invloed heeft op het leven van de mensen die last hebben van de aandoening is een bekend gegeven. De mensen krijgen met chronische pijn te maken doordat het bewegen van gewrichten gepaard gaat met pijn. Een behandeling die genezing van artrose kan bewerkstelligen is niet altijd mogelijk. Veel mensen hebben dan ook de vraag of je nog een leuk leven kan hebben met artrose klachten. En zijn op zoek naar een behandeling van artrose symptomen om deze klachten te verminderen. Het vooruitzicht om constant pijn te ervaren met iedere beweging die je doet is immers geen leuke gedachte. Zeker de eerste maanden dat men de klachten ervaart en deze enkel erger lijken te worden kan dit een uitzichtloze situatie lijken zonder verbetering.

Leven met artrose

pijnEen gedachte die iedereen met artrose zeker moet onthouden is dat je niet de enige bent die last heeft van de aandoening. Duizenden mensen moeten leven met artrose. Het is niet zo dat zij allemaal een miserabel leven leiden. Het is dus wel degelijk mogelijk om een leuk leven te hebben met artrose klachten. Wel zal je rekening moeten houden met de aandoening en enkele aanpassingen moeten maken in de manier waarop je je leven leidt. Zo moet je bijvoorbeeld je voeding goed in de gaten houden om ervoor te zorgen dat je geen last krijgt van ontstekingen. Tevens moet je rekening houden met bewegen om de klachten van artrose niet erger te maken.

Wat doen om pijn te verlichten

Een leuk leven hebben is voor iemand met artrose klachten vooral zo min mogelijk pijn ervaren. Het is daarom goed om te weten wat je kunt doen om de pijn te verlichten. Het nemen van pijnstillers is een voor de hand liggende gedachte. Medicijnen die de pijn verlichten hebben echter ook vaak nadelige gevolgen voor de gezondheid. Zeker als de medicatie voor lange tijd gebruikt wordt. Indien je het nemen van medicijnen zoveel mogelijk kunt vermijden, dan is dit aan te raden. Wat je ook kunt doen om de pijn te verlichten is gezond eten en ervoor zorgen dat je bij bewegingen het beschadigde kraakbeen zoveel mogelijk ontlast. De pijn zal hierdoor minder worden en de artrose zal ook niet verergeren.

Meer over atrose en pijnbestrijding behandelingen kun je lezen op: https://www.vrijvanpijn.nl/