De taal is zeer belangrijk als je in Nederland komt wonen

By | 10/10/2018

Hoewel de meeste mensen in Nederland prima Engels spreken is het toch zeer belangrijk om de taal te leren als je van plan bent om hier te komen wonen. Je kunt jezelf eigenlijk altijd goed met de Engelse taal redden, maar als je geen Nederlands spreekt dan blijf je toch een beetje buiten de maatschappij staan. Het zal moeilijk voor je zijn om onderdeel te worden van een hechte vriendenkring omdat de jongens en meisjes die hier zijn geboren onderling niet de hele tijd Engels zullen praten. Daarbij is het leren van de taal ook van belang omdat je op deze manier de Nederlanders beter leert begrijpen. Dit is natuurlijk ook niet onbelangrijk als je hier komt wonen.

Sociale vaardigheden onder Nederlanders

Nederlanders hebben er meestal weinig moeite mee als zij in het gezelschap zijn van een buitenlander om een gesprek in het Engels te voeren. Een andere taal zoals Frans of Duits lukt sommige mensen ook nog wel maar een heel stuk minder. Hierbij moet ook gezegd worden dat mensen dit voor een keer niet erg vinden, maar als je echt onderdeel wilt zijn van een sociale kring dan zullen er onvermijdelijk situaties komen waarin mensen onderling Nederlands tegen elkaar praten. Als jij hun dan totaal niet begrijpt dan gaat dit ten koste van je sociale vaardigheden onder Nederlanders. Bovendien zal je hun humor niet begrijpen omdat deze zich niet goed naar het Engels laat vertalen.

Taal leren voor een verblijfsvergunning

Een andere belangrijke reden om de taal te leren voor mensen die hier willen komen wonen, is dat het tegenwoordig een vereiste is om Nederlands te spreken wanneer je in aanmerking wilt komen voor een verblijfsvergunning. Je zal in dit geval een basiskennis van de taal moeten hebben en andere vragen over Nederland kunnen beantwoorden. Kan je dit niet dan maak je geen kans op een verblijfsvergunning. Eigenlijk zijn de eisen ook wel logisch want iemand die totaal geen moeite wil doen om te integreren in de maatschappij die zal weinig tot geen meerwaarde bieden met zijn of haar verblijf in het land.